В две поредни теми ви предлагаме няколко ефективни медота срещу стреса и умората.

Зад така наречената алтернативна медицина стоят стотици години успешно прилагане, като един от първите методи за борба с различни заболявания.

Сред нея се нареждат методи, като свето и ароматерапия, хомеопатия, фитотерапия, рефлексотерапия, различни масажи и други.

Свето и Ароматерапията са все по-често предпочитани от хора, които търсят природо съобразен живот или са запознати и разчитат на холистичния метод на лечение. Много лекари в последно време също се обръщат към тях и ги препоръчват при редица специфични проблеми и симптоми.

Прилагана по различни методи Светотерапията може да допринесе значително за подобряване здравословното състояние като:

– Подобрява микроциркулацията;

– Хармонизира метаболитните процеси;

– Подсилва имунната система;

– Стимулира регенеративните и обнтовителни процеси в организма;

– Подпомага заздравяването на рани;

– Облекчава болката или намалява нейната интензивност

Един от най-доказаните ефекти от светотерапията е влиянието и върху емоционалното състояние. Действа положително при сезонни депресии, отпадналост, унилост.

Как всъщност се отразява светлината на организма ни? Ланаформ е разработила два продукта наподобяващи именно естествената слънчева свтлина. Lanaform разполага с няколко модела лампи за светотерапия.

Компенсират липсата на естествена светлина. Яркостта на излъчваната от тях такава е над 10,000 лукса, като в същото време не произвеждат вредните UV лъчи. Помагат за лекуване на сезонни емоционални разтройства. Повишават качеството на сън и настроението. Може да ги използвате докато вършите друга работа, като четене, писане, говорене по телефон и дори професионални задължения. Притежавайки тези лампи ще можете  да оцените предимствата на слънчевата светлина дори и през най-мрачните зимни дни.

Още малко за светлината. Реално погледнато ние виждаме резултата от проявлението й – спектралния диапазон с цветовете и то само една малка част от него е видима за човешкото око. В границите на този видим спектър преливат всички познати тонове от виолетово до червено, които имат своето въздействие върху нас.

Повече за влиянието на основните цветове в следваща ни статия.